Fritidsverksamhet 
 

DOT har flyttat till egna lokaler och kommer att starta nya dramagrupper.

Målet för dramagrupperna är att utveckla uttrycksförmågan, både individuellt och i grupp. Under året fokuserar vi på olika uttryckssätt inom drama och teater: improvisation, röstanvändning, kroppsspåk, koncentrationsövningar, teaterlekar och rollspel. Vi jobbar med att skapa och upprätthålla en trygg atmosfär i varje grupp. 

I dramagrupperna hittar vi tillsammans på berättelser och provar på olika roller. En gemensam idé till föreställning skapas och ett manus utarbetas. Även färdig text används. Terminen avslutas oftast med en presentation av arbetet (demo) för familj och vänner.

Inga förkunskaper krävs, alla som är intresserade av teater och drama kan vara med! Vi ordnar inga inträdesprov till dessa dramagrupper. Alla duger som de är! Välkommen med!

Anmälningar: info(at)dotdot.fi, 045 - 899 1404

Plats: DOT, Kvarteret Victoria, Medelhavsgatan 14 (förutom Arbis seniordrama)

Dottingarna

För barn i åldern 7 – 12 år
Måndagar kl 15 - 16.30 
5.2, 12.2, 26.2,5.3, 26.3, (2.4), 9.4, 30.4 + en tidpunkt för eventuellt demouppträdande
Dramapedagog: Minna Valkama
Min 5, max 15 elever

 

Välkommen med i Dottingarna!

Är du en av oss som tycker om att använda fantasi och hitta på? En som ibland vill föreställa någon annan och pröva på hur det känns? Kanske tycker du om att skratta också och umgås med andra som är lika fåniga som du själv? Är du mellan 7 och 12 år? Välkommen till Dottingarna!

I den här dramaklubben övar vi oss på att uttrycka oss med kroppen t.ex. genom lekar och improvisation. Vi skrattar mycket och hittar på olika scener tillsammans och utvecklar dem. Du kan hitta nya kompisar i klubben, sådana som också tycker om teater och att hitta på. 

I vår undersöker vi det Magiska rummet och alla dess möjligheter. Endast fantasin kan sätta gränser på vad allt vi kan hitta.

Ta på dig mjuka rörliga kläder så ses vi sen!


Improskuren - improvisation för vuxna

Datum: ons 7.3, ons 28.3, ons 11.4
Tid: kl 18-19.30
Kursledare: Minna Valkama
 

Bryt vardagsrutinen med en Improskur!

Improvisationskvällarna bjuder på uppiggande omväxling i vardagen för vuxna över 20 år. 

Deltagarna får  ta del av olika improvisationsövningar och -spel som både stimulerar fantasin och samarbetsförmåga samt inbjuder till trevlig samvaro och gapskratt.

Under kvällarna uppövas bl.a. förmågan att följa sina egna spontana impulser, förmåga att inte planera i förväg och mod att ge sig hän. Dessutom stimulerar improvisation kreativt tänkande, samarbete och lyhördhet, även problemlösningsförmåga, som är till nytta i vilken vardag som helst. Deltagarna har också chans att utforska nya sidor i sig själva, genom att bryta sina roller i vardagen genom att inta olika roller i fiktiva situationer.

Det viktigaste är att få ta del av en trygg och avspänd miljö där det är tillåtet att utforska möjligheter, göra bort sig och skratta mycket i gott sällskap.

Under våren 2018 ordnas tre improvisationskvällar onsdagar kl 18-19.30. Man kan anmäla sig till en gång i taget eller till alla tre gånger på en gång.


Seniordrama - i samarbete med Helsingfors Arbis


PÅ KOMMANDE:

Fysisk teater

För ungdomar i åldern 13 – 15 år

Veckodagen väljs senare

Dramapedagog: Elias Edström

 

Under kursen arbetar vi med kroppen och dess möjlighet att skapa och kommunicera. Vi jobbar med kroppsspråk, men kommer också att bekanta oss med mim, pantomim, improvisation etc. Vi kommer därtill att bekanta oss med texter och tillsammans utforska olika sätt att framföra dem. Som deltagare har du möjlighet att påverka kursinnehållet.

 


Combodrama

 

För barn (i åldern 3 – 5 år) och föräldrar
Tidpunkt: torsdagar kl 17 – 18                              

Dramapedagog: Iiris Autio

 

DOT välkomnar små och stora med i dramats värld – tillsammans!

Combodrama är en ny dramagrupp där barn och föräldrar under ledning av en professionell dramapedagog leker teaterlek tillsammans. Målet är att skapa ett gemensamt utrymme där barn och vuxna agerar tillsammans och jämlikt inom leken. Vi provar på olika drama- och teaterbaserade övningar där vi via kroppsligt uttryck ger leken en konstnärlig form. Med kreativitet och tillsammans med andra skapas välmående och kontakt i en trygg miljö. 


Prova på - grupper för olika åldrar
Musik och inre bilder

 

För vuxna

Tidpunkt:  2-3 tisdagar, kl 14.00-15.30 och 18.00-19.30 

Ledare: musikpedagog, sjukhusmusiker Anna Brummer

 

Har du upptäckt musikens kraft och hur den inverkan på dig? 

Vi lyssnar i första hand på klassisk musik, vi utbyter tankar som musiken väcker. Vi låter musiken bära oss.


 

Vid anmälan till dramagrupperna per e-post skall det i meddelandet framgå elevens och förälderns/föräldrarnas namn samt kontaktuppgifter. Därtill vilken skola och årskurs eleven går i. Våra dramalärare besvarar även eventuella frågor.