Fritidsverksamhet

Målet för dramagrupperna är att utveckla uttrycksförmågan, både individuellt och i grupp. Under året fokuserar vi på olika uttryckssätt inom drama och teater: improvisation, röstanvändning, kroppsspåk, koncentrationsövningar, teaterlekar och rollspel. Vi jobbar med att skapa och upprätthålla en trygg atmosfär i varje grupp. 

I dramagrupperna hittar vi tillsammans på berättelser och provar på olika roller. En gemensam idé till föreställning skapas och ett manus utarbetas. Även färdig text används. Terminen avslutas oftast med en presentation av arbetet (demo) för familj och vänner.

Inga förkunskaper krävs, alla som är intresserade av teater och drama kan vara med! Vi ordnar inga inträdesprov till dessa dramagrupper. Alla duger som de är! Välkommen med!

Anmälningar: info(at)dotdot.fi, 045 - 899 1404

Plats: DOT, Kvarteret Victoria, Medelhavsgatan 14 (förutom Arbis seniordrama)

Läs mer om grupperna här nedan!


Dottingarna

Det finns ännu några lediga platser kvar i vårens dramagrupp för barn i åldern 7-12.
Anmälningar tas emot: info@dotdot.fi

 

För barn i åldern 7 – 12 år
Onsdagar kl 15 - 16.30, start 16.1
Dramapedagog: Minna Valkama
 

Välkommen med i Dottingarna!

Tycker du om att använda fantasi och hitta på? Att föreställa dig att du är någon annan och testa hur det känns? Vill du skratta och leka med andra som är lika fåniga som du? Är du mellan 7 och 12 år? Då är Dottingarna någonting för dig!

I den här dramagruppen övar vi på att uttrycka oss med kroppen och sinnet bl.a. genom teaterlekar och improvisation. Vi använder vår fantasi, hittar på olika scener och har roligt tillsammans. Kanske du också hittar nya kompisar samtidigt! 
Vi undersöker teaterns magiska rum och alla dess möjligheter - endast fantasin kan sätta gränser. Vi ses!

 


 

Improskuren - improvisation för vuxna / improvisaatiota aikuisille 

Datum (varannan onsdag): 13.2, 27.2, 6.3, 27.3,10.4, 24.4
Anmälan gäller alla tillfällen. 
Tid: kl 18.30 - 20.30
Kursledare: Minna Valkama
 

Bryt vardagsrutinen med en Improskur! Improvisationskvällarna bjuder på uppiggande omväxling i vardagen. Deltagarna får ta del av olika improvisationsövningar och -spel som både stimulerar fantasin och samarbetsförmågan samt inbjuder till trevlig samvaro.  

Improvisaatio-illat tarjoavat piristävää vaihtelua arkeen. Teemme improharjoituksia ja -leikkejä jotka kehittävät mielikuvitusta ja yhteistyökykyä turvallisessa ja rennossa ympäristössä missä on lupa tutkia mahdollisuuksia, mokata ja ennen kaikkea nauraa hyvässä seurassa.

Tidigare erfarenhet behövs inte! Aiempaa kokemusta ei tarvita!

 


Seniordrama - i samarbete med Helsingfors Arbis


 

Vid anmälan till dramagrupperna per e-post skall det i meddelandet framgå elevens och förälderns/föräldrarnas namn samt kontaktuppgifter. Därtill vilken skola och årskurs eleven går i. Våra dramalärare besvarar även eventuella frågor.