En kappsäck full av minnen 

En deltagande föreställning för seniorer


Livet är fullt av vackra stunder. När ett ögonblick passerat finns bara minnet kvar. Vilka minnen har du bevarat? En kappsäck full av minnen är en interaktiv föreställning kring föremål och minnen från en svunnen tid.

Föreställningen, som leds av en dramainstruktör, utgår från det personliga mötet med deltagarna. Med hjälp av drama och musik aktiveras alla sinnen och deltagarna uppmuntras till att minnas och dela med sig av sina tankar. Minneskappsäcken som ligger till grund för föreställningen innehåller föremål från 1950- och 80-talet som är framtagna av Helsingfors Stadsmuseum. Besöket kan skräddarsys enligt beställarens önskemål och anpassas till grupper med specialbehov.

En kappsäck full av minnen turnerar enligt beställning till pensionärsföreningar, äldreboenden och servicecenter för äldre. Den deltagande föreställningen fungerar både som fristående programpunkt och som en del av en seniortillställning. Kan beställas under hela året 2015.
 

Föreställningsspråk: svenska eller finska
Speltid: ca 50 minuter
Deltagarantal: 12-15 personer
Utrymme: stort rum
Behov: stolar för alla deltagare, ett litet bord, en CD-spelare
Bokningar och ytterligare info:
 telefon 045 8991404, e-post info@dotdot.fi
 

En kappsäck full av minnen är ett samarbete mellan Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f. och Helsingfors Stadsmuseum.