Aikamatka lapsille ja aikuisille

 Päivä maalla


 

Miten maaseudulla elettiin ennen?

Tervetuloa mukaan aikamatkalle Herttoniemen Knusbackan maalaistaloon!

 

Suosittu aikamatka Päivä maalla on draamaleikki, jossa osallistujat saavat, leikin siivin, siirtyvä ajassa taaksepäin Knusbackan maalaistaloon tapaamaan entisajan maatalon väkeä. Lapset saavat vanhanaikaisiin pukuihin pukeutuneina myös vanhanaikaiset nimet ja osallistuvat talon töihin, kuten pyykkäämiseen ja siivoamiseen. Lisäksi he saavat keskustella talonväen kanssa erilaisista kansanuskoista ja osallistuvat myös vapaa-aikaan, lauluihin, leikkeihin ja ruokailuun.

Aikamatkan kesto on n. 2 tuntia ja se on suunnattu päiväkodeille, esikouluille ja peruskoulun ensimmäisille luokille. Se sopii myös aikuisryhmille.

Aikamatkan tavoitteena on antaa lapsille kokonaisvaltaisen kuvan tietystä aikakaudesta, ”ennen vanhaan”, kuten entisaikojen olosuhteista ja arvoista.

Aikamatka ei ole perinteinen teatteriesitys yleisölle. Pohjana on valmis rakenne ja tarina. Yleisö osallistuu esitykseen aktiivisesti ja elämys luodaan yhdessä osallistujien kanssa. Leikki, mielikuvitus, eläytyminen sekä kuuntelu ja käsin tekeminen ovat tärkeitä avainsanoja aikamatkalle mentäessä.

Aikamatkoja järjestetään 2 kertaa päivässä Knusbackan maalaistalolla 20. - 29. toukokuuta. 
Aikamatkoja on suomeksi ja ruotsiksi: En dag på landet

Enintään 20 - 25 osallistujaa / aikamatka ja ryhmä. 

Aikamatkan hinta on 350 euroa / aikamatka ja ryhmä. Kaksi aikamatkaa 650 euroa. 

Osoite: Herttoniemen kartano (Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki).
Sinne matkustaa helposti ottamalla metron Herttoniemeen, jonka jälkeen n. 10 min. kävelymatka tai matka bussilla nro 84-89 kartanolle. 


Järjestäjä: Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry.

Tiedustelut: info(at)dotdot.fi

Tervetuloa mukaan seikkailuun! 

Kiitämme: Svenska odlingens vänner i Helsinge r.f, Pesuheikki Oy, Ravintola Wanha Mylly

Stiftelsen Tre Smeder, Kultur och Fritid / Helsingfors stad, Svenska kulturfonden, Emilie och Rudolf Gesellius stiftelse, Svenska folkskolans vänner, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Föreningen Konstsamfundet, Museovirasto

Lasten Uutiset (Helsingin Sanomat) tekivät meistä jutun. Alkaa kohdasta 4.35.