Keväällä 2021:

 

 

Aikamatka lapsille ja aikuisille

 Päivä maalla


 

Miten maaseudulla elettiin ennen?

Tervetuloa mukaan aikamatkalle Herttoniemen Knusbackan maalaistaloon!

 

Knusbackan väki hyörii kevätaskareiden parissa, kun ovelta kuuluu vieras koputus. Herttoniemessä hyräillään pian uudenlaisia lauluja!

Tämän vuoden aikamatka käsittelee muuttoliikettä Amerikkaan.

Entä kuinka käy, jos sieltä palaa takaisin? 

 

Suosittu aikamatka Päivä maalla on draamaleikki, jossa osallistujat saavat, leikin siivin, siirtyä ajassa taaksepäin tapaamaan Knusbackan maalaistalon entisajan väkeä. Lapset saavat vanhanaikaisiin pukuihin pukeutuneina myös vanhanaikaiset nimet ja osallistuvat talon töihin kuten pyykkäämiseen ja siivoamiseen. Lisäksi he saavat keskustella talonväen kanssa erilaisista kansanuskomuksista ja osallistuvat talon väen johdolla myös lauluihin, leikkeihin ja ruokailuun.

Aikamatkan kesto on n. 2 tuntia ja se on suunnattu päiväkodeille, esikouluille ja peruskoulun ensimmäisille luokille. Aikamatka on sovellettavissa myös aikuisryhmille.

Aikamatkan tavoitteena on antaa lapsille kokonaisvaltainen kuva tietystä aikakaudesta ja sen olosuhteista sekä arvoista.

Aikamatka ei ole perinteinen teatteriesitys yleisölle vaan pohjana on valmis rakenne ja tarina. Yleisö osallistuu esitykseen aktiivisesti ja elämys luodaan yhdessä osallistujien kanssa. Leikki, mielikuvitus, eläytyminen sekä kuuntelu ja käsin tekeminen ovat avaintekijöitä aikamatkalla.

Aikamatkoja järjestetään kaksi kertaa päivässä Knusbackan maalaistalolla.

Ajankohta: viikot 20-22, kaksi aikamatkaa päivässä klo 9 ja klo 12.

Aikamatkoja on suomeksi ja ruotsiksi: En dag på landet

Huomioimme viranomaisten ohjeet koskien koronavirustilannetta.

Enintään 20 - 25 osallistujaa / aikamatka ja ryhmä. 

Osoite: Herttoniemen kartano (Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki).
Sinne matkustaa helposti ottamalla metron Herttoniemeen, jonka jälkeen n. 10 min. kävelymatka tai matka bussilla nro 84-89 kartanolle. 


Järjestäjä: Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry.

Tiedustelut: kontakt(at)dotdot.fi

Tervetuloa mukaan seikkailuun! 

Kiitämme: Svenska odlingens vänner i Helsinge r.f, Pesuheikki Oy, Ravintola Wanha Mylly

Stiftelsen Tre Smeder, Kultur och Fritid / Helsingfors stad, Svenska kulturfonden, Emilie och Rudolf Gesellius stiftelse, Svenska folkskolans vänner, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Föreningen Konstsamfundet, Museovirasto

Lasten Uutiset (Helsingin Sanomat) tekivät meistä jutun. Alkaa kohdasta 4.35.