Kulttuurin kummilapset

Kaikki vuodesta 2020 eteenpäin syntyvät helsinkiläiset lapset kutsutaan kulttuurin kummilapsiksi. Kummilapset saavat kutsun vuosittain kahteen tapahtumaan, kunnes lapsi aloittaa koulun. Tapahtumat ovat maksuttomia.

DOT on vuonna 2020 mukana kehittämässä hankeen sisältöä ja laatukriteerejä järjestämällä kaksi yhteiskehittämisseminaaria. Ensimmäinen pidettiin 27.5–5.6.2020 ja toinen pidetään 20.11.2020.

Askelmerkki-seminaarissa kulttuurikummit suunnittelivat pedagogisia askelmerkkejä, laatukriteerejä tulevaan toimintaansa.

Tapahtuman inspiroivina luennoitsijoina toimivat Minna Huotilainen, Satu Sopanen, Päivi Setälä och Suzanne Osten. Webinaarin fasilitoi Raquel Benmergui.

#kulttuurinkummilapset #helsinki

(Kuva Raquel Benmergui)

(Kuva Raquel Benmergui)

Kulttuurin kummilapset

Jokaisella vuonna 2020 tai sen jälkeen syntyvällä helsinkiläisellä lapsella on kummina kulttuuritoimija, jonka kautta lapsi ja hänen perheensä saa henkilökohtaisen kosketuksen taiteeseen. Kulttuurikummi kutsuu lapsen joka vuosi vähintään kahteen tapahtumaan.

Tapahtumat ovat ilmaisia ja ne tukevat lapsen kehitysvaihetta ja perheen hyvinvointia. Kummius jatkuu siihen asti, kunnes lapsi aloittaa koulun.

Mukana on lähes 30 taide- ja kulttuuritoimijaa. Vuonna 2020 syntyneiden lasten kummina on Helsingin kaupunginorkesteri ja vuonna 2021 syntyneiden kummeina toimivat helsinkiläiset teatterit.
Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Kulttuurikummit kehittävät toimintaa yhdessä mukana olevien perheiden, äitiys- ja lastenneuvoloiden sekä varhaiskasvatuksen asiantuntijoiden kanssa.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa www.kummilapset.hel.fi