Joulupolku Herttoniemen kartanolla

 

Foto: Matti Halén

Kiitos kaikille 2021 Joulupolulle osallistuneille!

Joulupolku 2022 järjestetään lauantaina 3. joulukuuta!

 

 

Joulupolku Herttoniemen kartanolla 2021

 

Helsingin tunnelmallisin joulutapahtuma järjestetään nyt kahdettatoista kertaa lauantaina 4. joulukuuta klo 12-16 Herttoniemen kartanolla!

Tervetuloa 1810-luvulle seuraamaan vanhanajan jouluvalmisteluita Herttoniemen kartanolla! 

Joulupolku johdattaa kävijät kauniin Herttoniemen kartanon tilusten läpi, erilaisten ohjelmanumeroiden luo. Tutustu Knusbackan maalaistalon jouluvalmisteluihin jossa Nuuttipukki harjoittelee, osallistu tonttukouluun, piirileikkeihin ja Cronstedtin aarrejahtiin- onko kultaa haudattu puutarhassa, kuten legenda kertoo? Alueella liikkuu myös historiallisia hahmoja - ehkä saat tavata itse amiraali Cronstedtin tai hänen tyttärensä Heddan, joka on kutsunut tunnetun oopperalaulajan kylään? Voit myös pysähtyä nauttimaan pop up- ohjelmanumeroista ja musiikkiesityksistä kuten Tiernapojista ja poiketa ravintola Wanhaan Myllyyn. 

 

Seuraamme aktiivisesti koronapandemian kehittymistä sekä viranomaisten määräyksiä.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia. Kävijöitä pyydetään jäämään kotiin, jos he ovat sairaita tai heillä ilmenee oireita. Yli 6-vuotiaiden tulee käyttää kasvomaskia tapahtuman sisätiloissa.

 

Hyvä tietää ennen joulupolulle saapumista

Joulupolun ohjelma toteutetaan osittain ulkona, joten on hyvä pukeutua lämpimästi! Voitte halutessanne pukeutua tontuiksi tai jouluenkeleiksi. Taskulamppuja voi tuoda mukaan.

Vapaa pääsy. 

Osoite: Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki

HUOM! Parkkipaikkoja rajoitetusti (Puutarhanikkarit ja Herttoniemen kartano)

Julkinen liikenne: metro Herttoniemeen sekä 10 min. kävely.

Seuraa tapahtumaamme Facebookissa ja Instagramissa. 

Tapahtuman yhteistyökumppanit:

Svenska Odlingens Vänner i Helsinge rf, Ravintola Wanha Mylly, PuutarhaNikkarit, SPR Herttoniemi, Ulf Nyberg Tec rakennuspalvelut, Nylands hantverk rf, Pesuheikki Oy, Tiernapojat, HBL, Arla, Stadin puutarhuri & Cafe Hiekka Oy, Kansallisteatteri, K-supermarket Hertta, Kiriprintti, SokkoTaito Oy, Botby grundskolas föräldraförening BoSS, Herttoniemen seurakunta

Kiitämme:
Stiftelsen Tre Smeder, Stiftelsen Brita Maria Renlunds Minne, Svenska kulturfonden, Föreningen Konstsamfundet, Lisi Wahls stiftelse, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond

Tässä yhden kävijän kokemuksia Joulupolulta:

Kiitos, Kristiina: https://kristiinansilmukat.blogspot.fi/2017/12/herttoniemen-kartanon-joulupolku.html

 

Tapahtuman video:

Video: Alisa Javits

Joulupolku Herttoniemen kartanolla 2016, Herttoniemen kartano

Joulupolku vuonna 2020:

 

Joulupolku tapahtuma Herttoniemen kartanolla tarjoaa tänä vuonna digitaalisia makupaloja joulupolun perinteisestä ohjelmasta.

Tule mukaan Tonttukouluun ja tanssimaan piirileikkejä, tonttumuori on myös luvannut kertoa sadun. Entä kenen kanssa Knusbackan muori puhuu? Ja mitä tiedetään Cronstedtin aarteesta?

Tässä alla aukeaa suomenkieliset videot. Ne aukeavat automaattisesti tai voit valita soittolistan oikeasta yläkulmasta minkä haluat nähdä. Videot aukeavat tässä järjestyksessä:


1. Hedda Cronstedtin joulutervehdys
2. Knusbackan joulu
3. Filemonin tonttukoulu (4 osaa)
4. Tonttumuorin satuhetki
5. Puutarhurin salaisuus
6. Piirileikit 

Musiikki: Olli Liljeström