Joulupolku Herttoniemen kartanolla 2021 järjestetään lauantaina 4. joulukuuta.

 Lisätietoa tulossa syksyn alussa!

 

 

Joulupolku vuonna 2020:

 

Joulupolku tapahtuma Herttoniemen kartanolla tarjoaa tänä vuonna digitaalisia makupaloja joulupolun perinteisestä ohjelmasta.

Tule mukaan Tonttukouluun ja tanssimaan piirileikkejä, tonttumuori on myös luvannut kertoa sadun. Entä kenen kanssa Knusbackan muori puhuu? Ja mitä tiedetään Cronstedtin aarteesta?

Tässä alla aukeaa suomenkieliset videot. Ne aukeavat automaattisesti tai voit valita soittolistan oikeasta yläkulmasta minkä haluat nähdä. Videot aukeavat tässä järjestyksessä:


1. Hedda Cronstedtin joulutervehdys
2. Knusbackan joulu
3. Filemonin tonttukoulu (4 osaa)
4. Tonttumuorin satuhetki
5. Puutarhurin salaisuus
6. Piirileikit 

Musiikki: Olli Liljeström

 

 

Kiitos yhteistyöstä:

Svenska Odlingens Vänner i Helsinge rf, Restaurang Gamla Kvarnen, PuutarhaNikkarit, Suomen SPR Herttoniemi, Ulf Nyberg Tec rakennuspalvelut, K-Supermarket Hertta, Kansallisteatteri, Nylands hantverk rf, Finlands nationalopera och -balett, Stadin puutarhuri, Pesuheikki Oy, Tiernapojat, Itä-Helsingin musiikkiopisto, Matias Koivuniemi.

 

Joulupolku Herttoniemen kartanolla

lauantaina 5. joulukuuta 

Joulupolku tapahtuma Herttoniemen kartanolla la 5.12.2020 perutaan.
Tarjoamme digitaalisia makupaloja ohjelmasta verkossa la 5.12.
 

Pääkaupunkiseudun on nyt todettu olevan koronavirusepidemian leviämisvaiheessa ja tästä johtuen on DOT päättänyt perua Joulupolun. Haluamme pystyä turvaamaan sekä työntekijöiden että kävijöiden terveyden ja estää koronaviruksen leviämistä. Pelastakaamme siis joulu yhdessä!

 

Vaikka emme voi tavata Herttoniemen kartanolla haluamme silti levittää joulutunnelmaa ja tulemme julkaisemaan makupaloja tämän vuoden ohjelmasta kotisivullamme www.dotdot.fi sekä sosiaalisessa mediassa. Lisätietoa tulossa pian - pysy siis mukana!

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraamme viranomaisten ohjeita koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 

Kerromme muutoksista mahdollisimman pian.

 

Helsingin tunnelmallisin joulutapahtuma järjestetään nyt yhdettätoista kertaa lauantaina 5.joulukuuta klo 12-16 Herttoniemen kartanolla!

Tervetuloa 1810-luvulle seuraamaan vanhanajan jouluvalmisteluita Herttoniemen kartanolla! 

Joulupolku liikkuu tänä vuonna vain ulkona johdattaen kävijän kauniin Herttoniemen kartanon tilusten läpi erilaisten ohjelmanumeroiden luo kuten Knusbackan maalaistalon jouluvalmisteluihin, tonttukouluun, piirileikkeihin ja Cronstedtin aarrejahtiin. Alueella liikkuu myös historiallisia hahmoja - ehkä saat tavata itse amiraali Cronstedtin tai hänen tyttärensä Heddan? Voit myös pysähtyä nauttimaan pop up- ohjelmanumeroista tai lasilliselle lämmintä glögiä Wanhan Myllyn terassille. 

 

Seuraamme aktiivisesti koronapandemian kehittymistä sekä viranomaisten määräyksiä.

Tapahtumassa noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia:

- Tapahtuman henkilökunta käyttää kasvomaskeja sekä huolehtii turvavälien ja hygienian noudattamisesta tapahtumassa. 

- Ohjelma suunnitellaan niin että jonoja ei pääse muodostumaan ja kävijöillä on mahdollisuus käsien desinfiointiin.

- Suosittelemme kasvomaskin käyttöä tapahtumassamme. Kävijöitä pyydetään jäämään kotiin, jos he ovat sairaita tai heillä ilmenee oireita. 

 

Hyvä tietää ennen joulupolulle saapumista

Joulupolun koko ohjelma toteutetaan tänä vuonna ulkona, joten on hyvä pukeutua lämpimästi! Voitte halutessanne pukeutua tontuiksi tai jouluenkeleiksi. Taskulamppuja voi tuoda mukaan.

Vapaa pääsy. 

Osoite: Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki

HUOM! Parkkipaikkoja rajoitetusti (Puutarhanikkarit ja Herttoniemen kartano)

Julkinen liikenne: metro Herttoniemeen sekä 10 min. kävely.

Seuraa tapahtumaamme Facebookissa ja Instagramissa. 

 

Joulupolku vuonna 2019:

Tänä vuonna tapahtuma täyttää 10 vuotta. Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Haluamme kiittää kaikkia työryhmän 70:tä jäsentä hienosta vuoden 2019 joulupolusta.
Kiitämme myös kaikkia noin 1500:aa kävijää.


Toivotamme Teille kaikille mukavaa joulua ja hyvää uutta vuotta 2020!

 


Ruotsinkieliset uutiset tekivät meistä juttua! Hauskaa!
 

 

 


Seuraa lähtölaskentaa tapahtumasivulla Facebookissa:

 

Helsingin tunnelmallisin joulutapahtuma täyttää tänä vuonna 10 vuotta!
 

DOT ry on vuodesta 2006 lähtien järjestänyt lapsiryhmille aikamatkoja ja kaupunkikierroksia ympäri Helsinkiä. Herttoniemen kartanolla historiallisia aikamatkoja on järjestetty vuodesta 2009 lähtien aina keväisin ja kesäisin. Eräänä päivänä Herttoniemen aikamatkaan osallistunut äiti kysyi: “Ettekö voisi järjestää aikamatkan, jossa teemana olisi vanhanajan joulunvietto?”

Siitä syntyi ajatus, joka johti ensimmäiseen Joulupolkuun Herttoniemen kartanolla 10 vuotta sitten. Tulethan juhlimaan kanssamme 10-vuotiasta Herttoniemen kartanon Joulupolkua?

 

Joulupolku Herttoniemen kartanolla

Aika: La 7. joulukuuta klo 12 - 16

Paikka: Herttoniemen kartano, Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki

  Kurkista sisään kartanon ja Knusbackan maalaistalon jouluvalmisteluihin tai keskustele alueella liikkuvien historiallisten hahmojen kanssa. Osallistu vanhanajan piiri- ja laululeikkeihin tai pysähdy nauttimaan musiikkiesityksistä sekä muista pop up - ohjelmanumeroista. Alueen Joulumarkkinoilla on myynnissä mm. glögiä ja jouluisia käsitöitä. 
  Tapahtuma on kaksikielinen ja sen kohderyhmään kuuluvat lapsiperheet ja kaikki vanhanajan joulunvietosta kiinnostuneet. Vapaa pääsy.

 

Tässä yhden kävijän kokemuksia Joulupolulta:

Kiitos, Kristiina: https://kristiinansilmukat.blogspot.fi/2017/12/herttoniemen-kartanon-joulupolku.html

 

Tapahtuman video:

Video: Alisa Javits

Joulupolku Herttoniemen kartanolla 2016, Herttoniemen kartano


 

Järjestäjä: Föreningen för Drama Och Teater, DOT ry 

Yhteistyökumppanimme: Svenska Odlingens Vänner i Helsinge rf, Helsingin kaupunginmuseo, Kulttuuri ja vapaa-aika/ Helsingin kaupunki, Suomen Kansallisteatteri, Nylands hantverk rf, Ravintola Wanha Mylly, Suomen Kansallisooppera ja - baletti, Svenska Teatern, Arkitektbyrå Fogel - Michael Ab, Stadin puutarhuri, PuutarhaNikkarit, NoRa rf, Pesuheikki Oy, Ulf Nyberg Tec rakennuspalvelut,  Helsingfors Arbis, K - Supermarket Hertta, Tiernapojat, Arla, Botby Svenska Skolförening rf, BoSS, Steinerskolan

Joulumarkkinoilla mukana:

Kiitämme: Stiftelsen Tre Smeder, Kulttuuri - ja vapaa-aika / Helsingin kaupunki, Museovirasto, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Svenska kulturfonden, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond, Svenska folkskolans vänner r.f