Detta är DOT

 

 

DOT r.f. är ett dramapedagogiskt kompetenscenter som under sina dryga tio år utvecklat olika sorters dramaverksamhet. Vi utvecklar ständigt nya samarbetsprojekt och metoder där dialog används som konstnärlig strategi i arbetet. Deltagande- och tillämpad drama, pedagogik och samhällsutveckling möts i arbetet med kulturarv, lokalmiljön, konstinstitutioner, utbildning, ungdomskulturen och i arbetslivet.
DOT skräddarsyr projekt på två språk för beställare på alla sektorer och stadier från barnverksamhet till seniorer.


DOT består av högskoleutbildad konstnärlig personal som består av professionella dramapedagoger, skådespelare och andra yrkesverksamma inom teater och pedagogik. Föreningen har under åren utvecklat ett brett samarbetsnätverk på alla sektorer. 

Våra värderingar styr vår verksamhet och kan beskrivas med orden medmänsklighet, identitet, empati, kommunikation, jämlikhet, inlevelse och respekt. 

I höstas firade Föreningen för Drama Och Teater, DOT r.f, 10 år och firade med en sprudlande och energisk Pop Up – dag som hölls 17.9.16 i Helsingfors centrum. Evenemanget var gratis, öppet för allmänheten och riktade sig till alla nyfikna på drama och teater. Under evenemanget presenteras DOT r.f. och drama på ett roligt och inkluderande sätt. Kreativitet, delaktighet och samvaro var ingredienser för vår Pop Up – dag. 

Videon ovan filmades in under dagen och publicerades på den Internationella drama- och teaterundervisningsdagen 27.11.2016. 

Under läsåret -16/17 har vi arbetat med bl a Finlands hjärtförbund, Föreningen för Mental Hälsa i Finland, Open house Helsinki och LillaLuckan, Didrichsens konstmuseum och Finlands nationalopera.

Finlands 100 års jubileum präglar året 2017. 
Vi genomför fem olika tidsreseprojekt för olika målgrupper:

 
- Tidsresan Hertonäs gård 1917 för åk 4 i maj 2017 och högstadie-elever i september. Projektet är en del av programmet för Finlands 100-årsjubileum år 2017.


-Tidsresan En dag på landet 1917 / Päivä maalla 1917, för olika målgrupper och med livet på landet i Finland för 100 år sedan är temat för i år.


- Julstigen på Hertonäs gård för åttonde gången 9 december.

 

DOT är medlem i FIDEA, Drama- och teaterundervisning i FInland r.f.

och är den vägen en del av det internationella nätverket IDEA

https://ideadrama.org